1420529737786_06.JPG

پژوهشگران دانشگاه فردوسی مشهد موفق به طراحی و ساخت اسکنر فشار کف پا به منظور اندازه‌گیری فشار کف پای افراد مبتلا به ناهنجاری کف پا یا دیابت شدند.

 

روح‌الله یاراحمدی خراسانی، دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه اندازه‌گیری فشار کف پا برای کسانی که ناهنجاری کف پا و یا بیماری دیابت دارند از اهمیت بسزایی برخوردار است، گفت:‌ به همین دلیل دستگاه اسکنر فشار کف پا با قابلیت نمونه‌برداری دینامیک و درواقع نمونه برداری در هنگام راه رفتن و با دقت بالا، برای اندازه‌گیری فشار کف پا طراحی و ساخته شده است.

 

وی در توضیح نحوه فعالیت دستگاه اسکنر فشار کف پا با بیان اینکه با راه رفتن و یا ایستادن بر روی دستگاه، فرد بیمار می‌تواند میزان فشار تک‌تک نقاط کف پا را با دقتی بالا به دست آورد، ادامه داد: اطلاعات دستگاه اسکنر در رایانه مورد پردازش قرار گرفته و با انتقال این اطلاعات به دستگاه CNC طراحی شده، کفی ساخته می‌شود، که این کفی مختص پای همان فرد است.

 

به گفته یاراحمدی خراسانی، ویژگی‌ بارز در طراحی این دستگاه، استفاده از شیوه‌ای نو در خواندن مقدار مقاومت‌ها از این آرایه بزرگ حسگری می‌باشد که منجر به آن شده تا مقادیر فشار وارد شده به آرایه حسگری را با قابلیت تکرار‌پذیری بسیار بالا و دقتی مناسب، اندازه‌گیری شوند.

 

دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته برق دانشگاه فردوسی مشهد از دیگر ویژگی‌های این طرح را طراحی سیستم کالیبراسیون دستگاه اسکنر فشار کف پا عنوان کرد که با استفاده از این سیستم می‌توان دستگاه اسکنر را که حالت کالیبره خارج شده است، دوباره کالیبره کرد.

 

این برگزیده جشنواره جوان خوارزمی با بیان اینکه طرح ساخته شده صنعتی شده و به مرحله فروش رسیده است، گفت: دراین زمینه ما خواستاریم که از این طرح حمایت معنوی شود چرا که متاسفانه در حال حاضر نمونه خارجی آن وارد شود و این درحالی است که این دستگاه با پشتیبانی 100 درصد داخلی در کشور قابلیت تولید دارد.

 

وی گفت:‌ درحال حاضر نمایندگی نمونه خارجی این دستگاه در داخل کشور فعال است. درحالی که اگر قطعات این دستگاه خراب شود پشتیبانی از آن صورت نمی‌گیرد اما تمام قطعات دستگاه اسکنر فشار کف پا ساخته شده توسط پژوهشگران کشورمان در داخل کشور موجود است و کاربران آن درصورت ایجاد نقص می توانند درجهت رفع این مشکل اقدام کنند.

 

به گفته وی، حمایت مادی و برگزیده شدن طرح ها در جشنواره‌ها بدون لحاظ حمایت‌های معنوی کافی نیست.

 

به گزارش ایسنا، این طرح با همکاری روح‌الله یاراحمدی خراسانی و مسعود رمضاییان کیکانلو با راهنمایی دکتر رضا لطفی به عنوان استاد راهنما در یک شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه فردوسی مشهد طراحی و ساخته شده است.





تاريخ : سه شنبه 16 دی 1393برچسب:, | | نویسنده : مقدم |